Montage van glas is specialistisch werk. Met de montageservice van IGD bent u zeker van de juiste maatvoering. Een monteur komt het glas bij u inmeten, zo heeft u een “pasgarantie”. IGD monteert de beglazing met een vakkundig montageteam en met eigen hulpmiddelen als hef- en steigermateriaal. Of het nu gaat om het glas van een achterdeur, een spiegel(wand), hardglazen deur of volledige gevelbeglazing, IGD verleend haar montageservice op elk gebied.

Wilt u toch liever zelf aan de slag en beschikt u over de nodige kennis dan kunt u uiteraard uw glasbestelling bij IGD plaatsen en afhalen of laten bezorgen op locatie. De kosten voor montage kunnen wij u na het inmeten of eventueel na het beantwoorden van een aantal gerichte vragen over het betreffende werk direct telefonisch of per e-mail bevestigen. Veelal bezorgen wij in de regio Aalsmeer en omstreken gratis of tegen geringe kosten (afhankelijk van hoeveelheid en gewicht). Vraag ons gerust of wij uw bestelling zonder bezorgkosten kunnen leveren!

WAAROM IGD GLAS?

Met meer dan 25 jaar ervaring in de meest uiteenlopende werkzaamheden in de glasbranche en de productie van aluminium kozijnen staat IGD B.V. garant voor kwaliteit, service en betrouwbaarheid.

 • Oplossingen op maat
 • Ruim 25 jaar ervaring
 • Eigen productie en bewerkingsfaciliteiten
 • IGD is Informeel, no-nonsens en klantgericht
 • Wat wij beloven komen we na

MEEST GESTELDE VRAGEN

 • Heb ik garantie op dubbele beglazing als ik zelf ga monteren?

  Een belangrijke voorwaarde voor het behoud van garantie is dat de beglazing geplaatst is conform de norm NEN 3576 en de praktijkrichtlijn NPR 3577 en onderhouden is conform de onderhouds-richtlijnen.

  Kenniscentrum glas geeft uitleg:
  Link 1 Link 2

 • Kan ik de beglazingsmaterialen die ik nodig heb bij zelfmontage ook bij IGD bestellen?

  Ja dat kan!
  Glaslatten, kitten, celband, kroonband, steun- en stelblokjes, roedentape, spiegellijm e.d. kunt u bij IGD bestellen. Wij adviseren u graag wat u nodig heeft.

 • Hoe bepaal ik de maat van een ruit?

  Dagmaat: een dagmaat is de maat tussen het kozijnhout (wat u ziet aan glas). Door bij zowel de breedte als de hoogte 24mm bij te tellen komt u tot de glasmaat.

  Sponningmaat: bij plaatsing van een ruit in een nieuw kozijn meet u eerst de strakke maat (sponningmaat). Dit is de binnenmaat van het kozijn, gemeten vanuit de sleuf waar het glas in komt. Door hiervan zowel in de breedte als de hoogte 8mm (bij isolatieglas) en 5mm (bij enkel glas) af te trekken komt u tot de glasmaat.

© Copyright 2024