Om uw glas en aluminium kozijnen in een goede staat te houden zullen de eigenschappen van de beglazing moeten worden behouden. Voor de isolatiewaarde en het onverminderde doorzicht (fabrieksgarantie) is vereist dat de randafdichting van de beglazing in orde blijft. Door slechte kitvoegen en rubbers kan er vocht in de spouw komen. Het gevolg daarvan op termijn is lek isolatieglas. Daarnaast kan het gas dat mede voor de isolatie van de beglazing zorgt “weglekken”. Slecht functionerende draaiende delen van de kozijnen alsmede extreme thermische, chemische invloeden en niet onderhouden schilderwerk kunnen een afnemende kwaliteit van de randafdichting veroorzaken. Het is raadzaam om 1 maal per  jaar uw kozijnen te laten inspecteren. Om draaiende/kiepende delen in optimale staat te houden is het nodig om scharnieren, rubbers, sloten en grepen van aluminium en houten kozijnen te onderhouden door reiniging, oliën en (bij) stellen. De ventilatieopeningen aan de buitenzijde van de kozijnen dienen vrij gehouden te worden van vuil en ongedierte.

IGD kan deze onderhoudswerkzaamheden voor u uitvoeren op regiebasis of op basis van een onderhoudscontract. Wij informeren u graag over de mogelijkheden!

WAAROM IGD GLAS?

Met meer dan 25 jaar ervaring in de meest uiteenlopende werkzaamheden in de glasbranche en de productie van aluminium kozijnen staat IGD B.V. garant voor kwaliteit, service en betrouwbaarheid.

 • Oplossingen op maat
 • Ruim 25 jaar ervaring
 • Eigen productie en bewerkingsfaciliteiten
 • IGD is Informeel, no-nonsens en klantgericht
 • Wat wij beloven komen wij na

MEEST GESTELDE VRAGEN

 • Moet ik glas onderhouden?

  Slecht onderhoud aan uw kozijnen verhoogt de kans op lekkage en schade aan uw glas en kozijnen. Het is belangrijk dat de kitaansluitingen/rubbers van uw kozijnen en het schilderwerk in goede staat blijven. Tevens dienen de openingen aan de buitenkant van de kozijnen voor de afwatering schoon en open te blijven. Bij het schoonmaken van uw glas en kozijnen mag u geen schurende of bijtende middelen gebruiken

 • Heb ik garantie op mijn isolatieglas?

  Op al het door IGD geleverde isolatieglas geldt een garantieperiode van 10 jaar. Deze garantie geldt voor het volledig dicht zijn van de ruit. Dit betekent dat het doorzicht niet wordt verminderd door condensatie of aantasting van de coating. Wel zijn er voorwaarden aan deze garantie verbonden. Als zich een defect voordoet binnen de garantieperiode zal gekeken worden hoe het defect is ontstaan. Een productiefout of montagefout zal uiteraard vergoed worden. Voor wat betreft het onderhoud zal aan de richtlijnen voldaan moeten zijn om voor garantie in aanmerking te komen.

 • Wat kan ik zelf doen om mijn glas en kozijnen optimaal te houden?

  Ventileren!
  Om vocht af te voeren, zijn ter plaatse van de glaslatten ventilatieopeningen aangebracht. Het is noodzakelijk om deze openingen vrij te houden van stof, vuil en ongedierte.

  Schoonmaken!
  Als er niet regelmatig schoongemaakt wordt zullen de kitvoegen, de rubbers en verbindingen van uw aluminium kozijnen, de kitvoegen en het schilderwerk van uw houten kozijnen aangetast worden door vervuiling. Dit is niet goed voor het behoud van de constructie. Reinig niet alleen het glas maar ook de kozijnen, de draaiende delen, de glaslatten en ventilatieopeningen, de roosters en het hang- en sluitwerk.

© Copyright 2022