Bij IGD slijpen, boren, zagen wij glas in eigen huis!

Poli slijpen
Als glas wordt gesneden heeft het scherpe randen. Door het glas te slijpen (poli) wordt de kopkant en de boven- en onderrand bewerkt en gepolijst waardoor het glas mooi glanst en niet meer scherp is. Eveneens kan door het poli slijpen van glas de nauwkeurigheid van de glasmaat teruggebracht worden met 0,5mm.

Facet slijpen
Bij een facet bewerking van glas wordt een schuin aflopende rand van een zekere breedte geslepen. Deze siert de oppervlakte van het glas. De kopkant van het glas wordt daardoor dunner naarmate de facetrand breder wordt. Hoe dikker het glas hoe breder de facetrand kan worden aangebracht. Afhankelijk van de glasdikte is facet slijpen mogelijk van 10 t/m 50mm.

Boren/zagen
Om glas te combineren met andere materialen, bijvoorbeeld een knopje op een spiegel, een uitsparing voor een stopcontact of om glas te monteren in een situatie waarvoor een uitsparing in het glas noodzakelijk is kan IGD uw glas voorzien van deze bewerkingen. Gaten kunnen geboord worden in diameters van 3 t/m 75mm en in glasdiktes van 4 t/m 15mm.

Wilt u meer informatie over het slijpen van glas en overige bewerkingen? Wij adviseren u graag!

WAAROM IGD GLAS?

Met meer dan 25 jaar ervaring in de meest uiteenlopende werkzaamheden in de glasbranche en de productie van aluminium kozijnen staat IGD B.V. garant voor kwaliteit, service en betrouwbaarheid.

  • Oplossingen op maat
  • Ruim 25 jaar ervaring
  • Eigen productie en bewerkingsfaciliteiten
  • IGD is Informeel, no-nonsens en klantgericht
  • Wat wij beloven komen wij na
© Copyright 2024